Najzaujímavejšie vynálezy 70. rokov

Disketa
IBM zmenilo spôsob, akým ľudia uvažovali o ukladaní údajov v roku 1971, keď vydala disketu. Pred časom ukladania cloudu, mechaniky palcov a dokonca aj CD, boli diskety najlepším riešením pre ukladanie elektronických dát. Nie je prekvapením, že IBM bola v popredí. Tím inžinierov začal vyvíjať túto skorú metódu ukladania dát v roku 1967, ale to nebolo až do roku 1971, kedy IBM umiestnila diskety na trh, a 1972, keď dostala patenty na disketu a disk. V roku 1977, Apple vydal svoj prvý sériovo vyrábaný počítač, Apple II, ktorý prišiel s dvoma disketovými mechanikami.

diskety

E-mail
Je tu veľa sporov o tom, kto je vynálezcom e-mailu . Ray Tomlinson, počítačový programátor výskumnej a vývojovej spoločnosti Bolt Beranek a Newman (dnes BBN Technologies), vytvoril textové správy medzi počítačmi spoločnosti prostredníctvom siete ARPANET V roku 1971 pomocou symbolu „@“ na smerovanie správ.
VA Shiva Ayyadurai medzitým vybudoval v roku 1978 platformu na zasielanie elektronických správ, keď mal iba 14 rokov. Vychádzal z interného komunikačného systému na Univerzite medicíny a zubného lekárstva v Newarku, NJ, kde pôsobil ako výskumný pracovník. V roku 1982 získal Ayyadurai autorské práva na „EMAIL“.
Mobilný telefón
Prvý mobilný telefón bol vynájdený v roku 1973 spoločnosťou Motorola. Ako presne bol tento deň označený? Martin Cooper, vedúci inžinier spoločnosti, zavolal konkurenčnú telekomunikačnú spoločnosť Bell Laboratories, aby im povedal, že hovorí cez mobilný telefón.
Telefón, ktorý bol prototypom Motorola DynaTAC 8000x, nebol ako smartfón, ktorý vlastníte dnes. Vážil takmer kilogram, ponúkol 30 minút hovoru a nabíjanie trvalo 10 hodín.

pošta

Digitálny fotoaparát
Prvý digitálny fotoaparát bol vynájdený inžinierom Kodak Steven Sasson v decembri 1975. Nebol to typ fotoaparátu, ktorý  by ste si chceli vziať na rodinnú dovolenku. Vážil 3,5 kilogramu, robil 0,01 megapixelové čiernobiele fotografie, ktoré boli nahrané na kazetu. Jeden záber trval takmer 23 sekúnd a bolo možné ho vidieť len vtedy, keď bol fotoaparát pripojený k televízoru.